Stad Antwerpen

Madam Fortuna presenteert 6 x 10 Festival

Roots & Wings

6 x 10 FESTIVAL

Roots & Wings

Madam Fortuna (Antwerpen) en ZID Theater organiseren hun eerste 6 x 10 festival

Zes jonge, getalenteerde spelers brengen korte solo-optredens rond het thema Roots & WingsWat zijn mijn wortels en waar wil ik naartoe?

Dit evenement is onderdeel van het eerste 6 x 10 festival van Madam Fortuna, waarin opkomende podiumkunstenaars in de spotlight staan, geïnspireerd door een specifiek thema.

Na de voorstelling is er de ruimte om in dialoog te treden met de spelers. Daarnaast kun je genieten van een installatie en muziek die perfect aansluiten bij het thema Roots & Wings.

Ontmoet de spelers:

Saloua Hassani

Saloua Hassani is een actrice die al te zien was in voorstellingen als ‘Jihad van Liefde’ en ‘Venus in Libra’. Ze begon op latere leeftijd aan haar theateropleiding en ziet dit project als een kans om verder te groeien als persoon en als performer.

Nivin Baranbo

Nivin Baranbo was tot 2016 verantwoordelijk voor het nationale Arabesque-radiostation van Damascus in Syrië als producent, journalist en presentator. Na haar aankomst in Nederland nam ze deel aan het tweejarige project ‘FATE – Future Academy on Tour’ vanZID Theater en speelde ze in de voorstelling ‘NO FEAR’ (2022).

Gilles Van Hecke 

Gilles Van Hecke is een theatermaker die op zoek is naar stemmen en verhalen die doorgaans geen podium krijgen. Als acteur heeft hij gespeeld bij gerenommeerde gezelschappen zoals Theater Antigone, Theater O’Kontreir, NTG en Ontroerend Goed.

Zaher Hamzat

Zaher Hamzat is een Palestijns-Syrische choreograaf, danser en kunstenaar, met een achtergrond in klassiek ballet. Hij heeft opgetreden in diverse dansvoorstellingen in Syrië en andere Arabische landen.

Romeo Lothy

Romeo Lothy is een acteur en freestyle danser, die in verschillende projecten heeft gespeeld, waaronder ‘ImpulZ’ (Theater De Spiegel), ‘Wij denken de wereld’ (Muziektheater Johnny Mus) en ‘Street and Urban Events’ (Rhythm Naturals).

Issam Zemmouri 

Issam Zemmouri is een danser die hedendaagse dans, eigen fysieke expressie en beeldende elementen combineert. Hij gebruikt dans als een middel om gevoelige onderwerpen aan te kaarten waar woorden soms tekortschieten. Zemmouri woont sinds vier jaar in Nederland en is een vaste speler bij ZID Theater.

Credits

  • Productie: Madam Fortuna
  • Artistieke coaching: Zid Theater, Zid Theater
  • Concept: Hussein Mahdi

Wanneer?

Reeds afgelopen