Stad Antwerpen
Première

Meer Dan (Kna)ap

Elyne Notebaert & Aïcha Cissé

Elyne Notebaert nodigt je uit voor een bijzondere reis waarin ze met 'Meer dan (kna)ap' de zichtbaarheid en het begrip voor personen met een beperking in de podiumkunsten vergroot. Door thema’s als eenzaamheid, pesten en een negatief zelfbeeld aan te kaarten, laat ze het publiek op een grappige en aangrijpende manier in haar hart kijken. Warme en verbindende onderwerpen zoals zelfacceptatie, zelfontplooiing en groepsdynamiek komen ook aan bod. Meer dan (kna)ap is meer dan een monoloog: het is een uitnodiging om samen te werken aan een inclusieve en empathische samenleving.


Over Elyne Notebaert

Van jongs af aan heeft Elyne een diepe liefde voor fictie en de wereld van podiumkunsten. Haar passie voor acteren, fantaseren en samen plezier maken begon tijdens theaterkampen met klassiekers als Grease en Elvis Presley. Als volwassene verdiepte ze zich verder in theater en film via workshops en masterclasses met onder andere Simon De Vos, Nicole Beutler (NL), Daria Bukvic (NL) en Aza Declercq. Ze ontdekte de magie van improtheater door Charlotte De Metsenaere en Marieke Van Laar (NL). In 2018 maakte ze haar debuut in Liefste van theatercollectief SKaGeN en in 2021 nam ze deel aan Elcerlijc van URLAND (NL). Ze was ook te zien in de film Zillion en speelde in het tweede seizoen van de tv-reeks F*** You Very Very Much de rol van Greta.


Samenwerking en inspiratie

Meer dan (kna)ap ontwikkelt Elyne samen met coach en regisseur Aïcha Cissé. Het stuk weerspiegelt haar leven met achondroplasie (AP) of als kleine vrouw en breekt met stereotiepe rollen. Elyne laat zien dat leven met een beperking meer is dan de rol van een stoer mannelijk helpertje (= knaapje) of een duivelsbruid. Ze biedt humor met een authentieke luchtigheid, vol grapjes en knipoogjes. Laat je meenemen door Elyne’s unieke kijk op het leven en haar talent om met humor en diepgang te verbinden. Meer dan (kna)ap is een voorstelling die je niet wilt missen. Welkom in een wereld vol authenticiteit, warmte en nieuwe perspectieven!

 Website

Credits

  • Concept: Elyne Notebaert, Aïcha Cissé
  • Tekst: Elyne Notebaert, Aïcha Cissé
  • Spel: Elyne Notebaert
  • Coaching: Aïcha Cissé
  • Muziek: Alex H. Smith
  • Coverfoto: Victoriano Moreno
  • Fotografie: hansmaakteenfoto
  • Trailer: Arn Van Wijmeersch

Met de steun van

theater arsenaal, Stad Antwerpen, WIPCOOP/Mestizo Arts Platform, Arenberg, Fameus, Walpurgis