Stad Antwerpen
Mikel Neij

Peter Kluppels

Uit De Hoogte

In 2016 speelde Peter Kluppels de finale van Humo’s comedy cup:

"Peter Kluppels is een totaal ander kaliber. Een lange, magere verschijning die me bij momenten eventjes echo’s liet horen van Wim Helsen…" aldus Peter de Croubele - vrt nws

Sindsdien maakte hij twee avondvullende voorstellingen. Na 'Argeloos' en 'IJsvogels, ninja’s, nog nooit geboord, Bokrijk, Venijntje enzovoort…', is het nu tijd voor een derde. Dat is 'Uit de hoogte'. Hierin neemt Peter zijn leven gedurende een uur op hilarische wijze onder de loep. Vanop zijn appartement op de achtste verdieping in Borgerhout kan hij niet anders dan dat van uit de hoogte doen.

Expressief, zinderend en doordacht. Een optreden van Peter Kluppels is altijd een reis door een hoofd dat knettert. De onderwerpen zijn niet alledaags en de kijk er op nog minder. Met een oog voor taal en een oor voor beeld, schept Peter een rijke wereld van grappen. Of het nu gaat om vuilniszakken, de eindigheid van het bestaan of bouwmisdrijven op grote hoogte. Doe stapschoenen aan, maak je borst nat, neem ne Capri-Sun® mee en verwacht het onverwachteruitkijkspiegel.

Voorprogramma: Karen Van Peteghem

Karen Van Peteghem is een overdenker met een behoefte om dat allemaal te delen op een podium. Een gevaarlijke combinatie. Haar vrolijke houding botst met haar cynische brein. Haar comedy is observerend en vreemd, maar zelf noemt ze het liever "een verfrissend perspectief". Van mislukkingen in het daten tot eigen mislukkingen. Verwacht je er maar aan dat ze je alles zal zeggen, vooral ook omdat ze een luisterend oor nodig heeft.