Stad Antwerpen

Seaking

Broder

Een lied over niet meer kunnen, maar wel durven zien.

Een helikopter vliegt naar de vuilbak. De trots van de Belgische kust. De iconische redder op zee, maar nu … vergaan en versleten. De laatste vlucht... Hij moet plaats maken voor iets nieuwer, sneller, blitser. Een vader ziet niet meer, een vader vliegt niet meer, hij is geen held, maar gewoon een … mens. Heeft hij ooit zijn eigen kinderen gezien, vanuit de lucht? Aan de keukentafel?  Of enkel drenkelingen, heldendom en stoere avonturen?

Eén acteur, Tom Van Landuyt, en twee muzikanten, Pieter De Praetere en Elisabeth De Loore, brengen het verhaal met Beethoven als vertrekpunt en landingsbaan. Het verhaal van een helikopterpiloot die blind wordt maar misschien daardoor zijn kind voor het eerst écht ziet.

Kruip mee in het hoofd, de oren en de ogen van een vader en zijn kinderen. Een verhaal over heldendom en menselijkheid aan boord van een wilde 'BRODER' muziek-en-theater-vlucht. Beleef dit avontuur vanuit een cockpit vol met kabels, gitaren, synths en toetsen. Eén wervelende geluidsmachine slaat op drift, zal hij ooit terug vliegen?

Over BRODER

BRODER maakt muziek en theater over de grenzen heen. Van verbeeldingsrijke muziektheatervoorstellingen voor 6 tot 106, tot performances, debatten en publicaties. Actrices zingen, muzikanten acteren. Nieuwe hedendaags-klassieke composities ontmoeten klassiek werk. In herkenbare en doorleefd gespeelde teksten worden gestoffeerde verhalen scherp en actueel. Samen wordt het één partituur over de grenzen van theater, musical en opera.

Credits

  • Productie: Pieter Hulst

Met dank aan

De Klap

Wanneer?

Reeds afgelopen