Stad Antwerpen

Steun Marokko

Benefietshow

Tijdens de nacht van 8 september trof een zware aardbeving Marokko. Er vielen al meer dan 2.800 dodelijke slachtoffers en duizenden gewonden. De materiële schade is enorm. Afgelegen gebieden zijn, door alle schade, moeilijk bereikbaar door hulpverleners. De totale impact van de ramp is dus nog steeds niet te overzien.

De noden ter plaatse zijn groot. Héél groot. Rode Kruis-Vlaanderen maakte meteen na de ramp € 200.000 vrij uit het noodhulpfonds om eerste hulp te bieden. Ze zijn ook lokaal aanwezig, om nog sneller en efficiënter de hulpverlening op te starten.

Ook jij kan helpen. Met jouw steun help je de slachtoffers enorm. Door een ticket voor deze benefietshow te kopen, draag je rechtstreeks bij aan:

 • Water- en voedselbedeling.
 • Eerstehulpverlening & psychosociale ondersteuning.
 • Vervoer van gewonden naar ziekenhuizen.
 • Opvang voor families die hun thuis kwijt zijn. 

Arenberg schenkt de opbrengst van de ticketverkoop voor deze benefiet integraal aan het Rode Kruis.

Line-up

 • Arbi el Ayachi
 • Michael Van Peel
 • Soe Nsuki
 • Johan Petit
 • Thomas Smith
 • Erhan Demirci
 • Bas Birker
 • Nigel Williams
 • Sergej Lopouchanski

Arbi el Ayachi loopt sinds hij kon lopen nog steeds tegen een stoet in, koppig, nieuwsgierig en hard van leer. Een schildpad die meer over de weg kan vertellen dan een haas. Misschien is hij heel speciaal of gewoon door een kosmische fout op de verkeerde planeet gezet. Vorig jaar ging hij in première met zijn eerste avondvullende show.

Michael Van Peel is een vaste gast in Arenberg, dankzij zijn tien bejubelde eindejaarsconferences. Hij staat bekend om zijn scherpe en satirische humor, waarbij hij maatschappelijke en politieke thema's op geestige wijze bespreekt. Hij wordt geprezen om zijn intelligentie en geeft op een tragikomische manier zijn blik op de wereld mee.

Soe Nsuki is al lang geen onbekende meer. Comedienne, journaliste, hiphop-girl en zoveel meer. Haar good vibes worden ondertussen ook opgepikt door televisie. Ze was te zien in onder andere ‘Weg zijn wij’ en ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Vorig jaar verkocht ze nog Arenberg uit met haar nieuwste show 'Soenami'.

Johan Petit is al ruim twintig jaar een gevestigde waarde in het theatercircuit. Zijn sappige Antwerpse vertelstijl, innemende naïviteit en typische anekdotiek maken van hem een meesterverteller. Hij maakte naam met voorstellingen als ‘De Zoologie’, ‘Klein Jowanneke gaat dood’ en ‘De snoek van Sjestov’.

Thomas Smith maakte in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup naam in Vlaanderen en Nederland als de gevatte comedian die het flegma en de flow van de pure Engelse stand-upcomedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Vertrekkende van observatie, overtuigt hij met behulp van improvisatie en een vette knipoog iedereen van zijn waarheid. In de loop van zijn carrière is Thomas uitgegroeid tot een stand-up comedian van wereldniveau. Standpunt, diepgang en een wervelende positieve energie.

Erhan Demirci is een aimabele Limburger die geen enkel onderwerp schuwt. Zijn comedy zoekt hij in zijn eigen uittocht van het harde Limburgse dorpsleven naar het nog hardere 'life in the ghetto' van Brussel. Niet enkel politiek en integratie vormen zijn inspiratie, ook het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert hem te meer. Gegarandeerd positieve energie en goed lachen!

Bas Birker - ook gekend als de beste MC van de lage landen - is een echte stand-up comedian pur sang. Hij begon in 2000 met comedy, speelde al meer dan 2500 shows in Nederland & België en was te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino Festival en alles ertussenin. Soms als act, soms als MC, maar altijd één brok energie. In 2010 kwam hij dan definitief in Antwerpen wonen.

Nigel Williams wordt beschouwd als één van de grondleggers van de nieuwe golf van Belgische stand up comedy van eind jaren negentig. In 2000 won hij Humo’s Comedy Cup en sindsdien bestookt hij vanaf podia in binnen- en buitenland het publiek met zijn up tempo stand up comedy. Hij brengt maatschappelijk relevante stand up in de zuiverste Angelsaksische traditie. Actueel, messcherp en vooral hilarisch!

Sergej Lopouchanski, finalist van Lunatcis Comedy Award en Radio 2 Humorklas, behoort tot één van de grootste talenten van de nieuwe lichting Vlaamse comedians. Als eerste generatie migrant uit de Sovjet-Unie combineert Sergej rake observaties over het Vlaamse leven met een kindse speelsheid. Een teddybeer met een gemeen kantje, meer kun je toch niet willen?