Stad Antwerpen
An Clapdorp/Ertsberg
Matinée Dorée

Tot in den Draai

Marc Fransen

De as waarrond de wereld draait, loopt los door ’t Stad. Voor elke Antwerpenaar is dat een feit. Er is maar één ding dat Antwerpenaren in hun grootsheid beperkt: "Het is toch zoe spijtig da wij gien dialekt hemme".

Marc Fransen was ooit leraar Nederlands en Engels aan een Antwerpse middelbare school. Als anker van ATV informeerde hij twintig jaar lang de Antwerpenaren dagelijks over het wel en wee van hun stad, die hij ook bezingt met de Antwerpse groep De Grungblavers.

Voor Radio Minerva schreef hij 250 vertelselkes met als titel ‘Tot in den Draai’. Het zijn grappige, weemoedige en vertederende ‘vertelselkes over ongs moeilijk lief’ - ’t Stad - waarin hij in de enige echte wereldtaal de zalige ziel van de Antwerpenaar blootlegt.

Tijdens Matinée Dorée leest hij die verhaaltjes voor in sappig 'Aantwaarps'. En vertelt hij nog veel meer over wat de Antwerpenaar zou moeten weten over zijn stad, haar inwoners en hun wereldtaal.

Over Matinée Dorée

Met Matinée Dorée slaan district Antwerpen en Arenberg de handen in elkaar voor een schitterende reeks voorstellingen vol muziek, toneel en comedy. Tickets kosten € 8 (€ 2 aan kansentarief). Een drankje en een portie poffertjes zijn inbegrepen in de prijs!

Minigolf Beatrijs

Deze voorstelling gaat door in Minigolf Beatrijs. Je bereikt Minigolf Beatrijs het makkelijkst met de fiets of het openbaar vervoer. Metrostation Frederik Van Eden (tramlijnen 3, 5, 9 en 15) ligt op wandelafstand.

In je ticket zitten een gratis drankje en een portie poffertjes inbegrepen. Verder nog honger of dorst? De bar en keuken van Minigolf Beatrijs zijn open! Voor de voorstelling kan je gezellig iets drinken, na de voorstelling is de keuken open en kan je ook iets eten. Bekijk hier het menu.

Minigolf Beatrijs

Beatrijslaan 19, 2050 Linkeroever (Antwerpen)