Stad Antwerpen

Watlab Salon

VONK & Zonen

In de Watlab salons van Vonk & Zonen krijg je een kijkje achter de schermen en krijg je inzicht in de creatieve maakprocessen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. Ze delen waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium.

Watlab salon: vogels, geiten & verdwaalde mensen

Hoe maak je de natuur tot personage? Welke rol heeft klimaatverandering in fictie? Kan je je echt inbeelden hoe het is om een korenbloem te zijn? Wat is de rol van de mens in deze nieuwe verhalen? En hoe moet je een verhaal lezen met een krop sla in de hoofdrol?

Moya De Feyter & Frederik Van den Stock nemen je mee in mogelijke antwoorden op deze vragen.

Frederik Van den Stock (1986) is een striptekenaar en illustrator met kleurrijk en humoristisch werk dat in o.a. Knack, de Standaard en de New York Times verscheen. Zijn debuutstrip Buck, de eerste man op aarde vertelt over de hopeloze strijd van een oermens tegen god en eenzaamheid. Verder houdt hij van fietsen en van vogelkijken.

Moya De Feyter (1993) is schrijver van poëzie, proza en theater. Ze treedt vaak en graag op en is de oprichter van de Klimaatdichters, een dichterscollectief dat zich inzet voor onze planeet. Ze publiceerde de dichtbundels Tot iemand eindelijk en Massastrandingen. In haar derde boek, Een heel dun laagje, ging ze op zoek gaat naar licht.

Ze laten zich bijstaan door filosofe en schrijver Eva Meijer. Ze schreef vijftien boeken - romans, essays, poëzie en academische filosofie - en haar werk is vertaald in meer dan twintig talen. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Meijer werkt ook als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam (met een Veni-beurs van de NWO). Ze schrijft columns en essays voor NRC en is lid van het Meersoortig Collectief.

Carmien Michels presenteert de avond.

Wanneer?

Reeds afgelopen