Stad Antwerpen
Sara De Graeve

Cornelius en de Aliens

Katelijne Verbeke en Evelien Bosmans

Twee topactrices samen op de planken in een hilarische woorden- en gedachtenstrijd tussen oud en jong, waarbij elke generatie schaamteloos met de billen bloot gaat!

Cornelius Bracke, een echte mens zoals hij zichzelf graag omschrijft, krijgt eindelijk een unieke kans op glorie en roem. Zijn kleindochter Naomi (Maoiri volgens Corneel), een theateractrice in de dop, wil samen met hem de bühne delen van het befaamde Theaterhuis.

De grootste theaterzaal van Vlaanderen heeft een slecht rapport gekregen voor hun diversiteitsbeleid. Er moet meer grijs op de scène. En plots komt opa Cornelius in beeld.

Op de weg erheen worden heel wat oude vetes en familiale twistpunten bovengehaald. Al snel blijkt dat Naomi en Cornelius elk hun eigen visie hebben op het verleden en op de toekomst. Cornelius wil bovendien creatieve inbreng in de artistieke performance tot wanhoop van zijn nageslacht.

Guido Van Meir ontwikkelde het typetje Cornelius Bracke voor HUMO en bracht het tot leven met een wekelijkse column onder de titel ‘Het wordt teveel voor Corneel’.

Over Matinée Dorée

Met Matinée Dorée slaan district Antwerpen en Arenberg de handen in mekaar voor een schitterende reeks voorstellingen vol muziek, toneel en comedy. Tickets kosten € 8. Het drankje na de voorstelling is inbegrepen in de prijs!

Credits

  • Tekst: Guido Van Meir
  • Spel: Katelijne Verbeke, Evelien Bosmans
  • Regie: Thomas Janssens