Stad Antwerpen

Dit is Europa

Hendrik Vos & Frans Grapperhaus

In de eerste helft van 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Dit voorzitterschap zorgt ervoor dat er in België opnieuw wordt nagedacht over Europa.

Wat is Europa, of beter: wie is Europa? Daar biedt Hendrik Vos een antwoord op. Eerst met het boek 'Dit is Europa', nu ook met de gelijknamige theatervoorstelling. Op de planken komt het verhaal van Europa tot leven; ontmoetingen die tot grote dromen en daden leidden, krijgen vorm voor de ogen van het publiek. Humoristisch, muzikaal, meeslepend: 'Dit is Europa' vertelt het waargebeurde verhaal van menselijke momenten en verbindingen.

Frans Grapperhaus is compagnon de route van Hendrik Vos en reist mee als aangever en zorgt voor de soundtrack van de grote momenten, met één heel bekende compositie en veel eigen creaties.

Over Matinée Dorée

Met Matinée Dorée slaan district Antwerpen en Arenberg de handen in mekaar voor een schitterende reeks voorstellingen vol muziek, toneel en comedy. Tickets kosten € 8. Het drankje na de voorstelling is inbegrepen in de prijs.