Stad Antwerpen

Jade Mintjens

Bedankt om te komen

Je herkent Jade Mintjens misschien als sidekick van 'De Ideale Wereld', als verdienstelijke verliezer van 'Humo’s Comedy Cup 2021' of als voorprogramma van Bart Cannaerts, Xander De Rycke of Michael Van Peel, maar nu wordt het tijd dat jullie elkaar echt beter leren kennen. Na haar 'Eindejaarsconference' in 2022 verblijdt Jade Mintjens je met haar eerste persoonlijke avondvullende zaalshow.

In ‘Bedankt om te komen’ belooft Jade je een fijne avond te bezorgen en belofte maakt schuld! Uiteraard brengt deze Kempendochter ook haar gitaar mee. Alvast bedankt om te komen!

Biografie

Jade Mintjens (°1998) groeide op als fan van Vlaamse comedy, en volgt al sinds haar 14e jaar een theateropleiding. Toch kwam het nooit in haar op om zelf voor een carrière in comedy te gaan. Ze wilde een “serieuze actrice” worden. Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en Jade merkte dat ze heel vaak de humor opzocht. Zo slaagde ze voor haar toelatingsproef in het Lemmensinstituut met een monoloog van Bart Cannaerts.

Pas toen ze zich kandidaat stelde voor het één-programma ‘Voor De Leeuwen’ in 2017, schreef ze bewust haar eerste stuk comedy. In 2019 ging alles in een stroomversnelling, want toen werd ze finalist van de Lunatic Comedy Cup, mocht ze het voorprogramma doen van Bart Cannaerts en maakte ze deel uit van “The Young Ones” van Michael Van Peel. In 2021 werd ze finalist van Humo’s Comedy Cup.

Sinds november 2021 is Jade vaste sidekick en redactielid bij De Ideale Wereld (Canvas). Eind 2022/begin 2023 speelde Jade Mintjens een eindejaarsconference: ‘Samen door 2022’.

In de pers

  • "Met Jade Mintjens is een nieuwe topcomedian opgestaan". De Standaard ★★★★
  • "Origineel, plezant en op de juiste momenten onverwacht scherp". De Morgen ★★★★
  • "De voorstelling is niet alleen persoonlijk, maar ook verrassend". Humo ★★★★

Facebook | Instagram

Met de steun van

Tax Shelter