Stad Antwerpen
KOEN BROOS photography mobil 0032 (0) 477281130 mail@koenbroos.be de brouwerstraat 5 2600 berchem
Succesherneming

Missie

Bruno Vanden Broecke

In 'Missie' kruipt Bruno Vanden Broecke in de huid van de menslievende pater en missionaris André Vervecken. Hij vertelt over zijn ervaringen in Congo, van banale anekdotes tot schrijnende gebeurtenissen, die zelfs een diepgelovige doen twijfelen aan het bestaan van God. 'Missie', geschreven door David Van Reybrouck en in de regie van Raven Ruëll, is een voorstelling die blijft nazinderen.

'Missie' werd voor het eerst opgevoerd in 2007. Voor deze voorstelling trok David Van Reybrouck naar Congo om 15 echte missionarissen te interviewen. Vanden Broecke doet als de 80-jarige pater André Vervecken zijn levensverhaal uit de doeken. Door het sterke en genuanceerde spel wordt je zowel onderhouden als geconfronteerd, en ontdaan van heersende vooroordelen over missionarissen. Deze pater is niet het archaïsche stereotype dat we allemaal in ons hoofd hebben. Hij is een mens van vlees en bloed, vol emoties en twijfels. Bruno Vanden Broecke: "Het is een verrijking voor mezelf dat verhaal te mogen blijven vertellen en al spelenderwijs af te toetsen aan mijn eigen leven. Er is ook zoveel bij mezelf gebeurd op al die tijd. Heel veel zinnen klinken anders dan jaren geleden, precies omdat mijn leven veranderd is. Het is als rode wijn die beter wordt. Met deze tekst wil ik graag oud worden".


In de pers

"'Missie' is een absoluut pleidooi voor de monoloog in de grote zaal. Onmisbaar, als verhaal en als acteerprestatie", Dagblad van het Noorden (★★★★★).

"Theatervoorstelling van het jaar," Klara.

"Bruno Vanden Broecke zet zijn misschien meest overrompelende vertolking ooit neer. Applaus", De Standaard.

"Een verbluffende, ontroerend-harde voorstelling", De Morgen.

Credits

  • Spel: Bruno Vanden Broecke
  • Tekst: David Van Reybrouck
  • Regie: Raven Ruëll
  • Scenefotografie: Koen Broos
  • Fotografie: Saskia Vanderstichelen