Stad Antwerpen

Riverside Studio Concert pt. 2

Hiphop Nights

River Side Studio is een vzw opgericht door jongeren die zijn opgegroeid op Linkeroever. Ze kregen de steun en het vertrouwen van City Pirates, een sociaal voetbalproject dat meer dan 1000 jongeren in Antwerpen ondersteunt met de visie: 'Voetbal als motor, sociaal engagement als brandstof, diversiteit als kracht'.

Line-up

Hoofd-act : Cedje 

Artiesten :

  • Young B
  • Ludovic Nyamabo
  • Vinci Benz
  • Ben
  • Suley
  • Scottie
  • Bringhim

DJ's : DJam3s & Jade

Presentator : Leaux Reese

Facebook | Instagram

Y O U N G B : 

Young B, de trotse eigenaar van Riverside Studio Linkeroever, is een veelzijdige Europese artiest en songwriter, geboren in Kinshasa, Democratische Republiek Congo, en opgegroeid in Antwerpen. Volgend op zijn passie voor muziek, richtte hij ook de kledinglijn OKEEF op, terwijl hij zich inzet voor positieve verandering in de wijk Linkeroever, waar hij zijn jeugd doorbracht.

Instagram

L U D O V I C :

Ludovic, een getalenteerde muzikant, begon op jonge leeftijd met zingen in zijn kerkkoor. Op veertienjarige leeftijd componeerde hij zijn eerste muziekstuk en richtte tegen zijn zeventiende zijn eigen band 'Société Anonyme' op. Momenteel werkt hij aan zijn eigen album, dat in 2024 wordt uitgebracht.

Instagram

C E D J E : 

Cedje, opgegroeid in Amsterdam en later verhuisd naar Mechelen, raakte bekend door zijn samenwerking met Yuboy Jeffrey, onder het label 'Really'. Ondanks zijn Belgische achtergrond is zijn muziek doordrenkt met Nederlandse invloeden. Van zijn populaire track 'In De Trap' tot zijn recente album 'In Een Setup 3', blijft Cedje de muziekscene domineren met solotracks en samenwerkingen, zoals 'Musala' met Ramzi en 'Notaris' met Scorp Trauma.

Instagram

B E N : 

Ben, A.K.A.'Big Ben', een Nederlandstalige artiest uit Antwerpen. Maakte in 2018 zijn entree in de muziekscene. Zijn bron van inspiratie is on-uitputtend. Na een pauze van twee jaar is hij klaar voor een nieuw muzikaal hoofdstuk, en niets kan hem tegenhouden.

Instagram

S C O T T I E :

Hertier Hitimana, bekend als Scottie, zag het levenslicht in Antwerpen en groeide op in het bruisende Antwerpen-Zuid. Als rapper, zanger en producer zette Scottie al op jonge leeftijd zijn eerste stappen in de muziekindustrie. Op de prille leeftijd van 12 begon hij met het creëren van beats en het schrijven van teksten.

Dankzij zijn brede muzikale opvoeding raakte de jonge artiest duidelijk beïnvloed door diverse genres, waaronder Afrikaanse muziek, soul en hiphop uit de jaren '90/00. Zijn veelzijdige muzieksmaak en unieke stemgeluid hebben hem nu al doen uitgroeien tot een van de meest veelzijdige hiphopartiesten in België.

Instagram

J A D E : 

Jade, geboren en getogen in Antwerpen, ontwikkelde haar diepe liefde voor muziek al in de buik van haar moeder. Geïnspireerd door pionierende DJ's zoals Jyoty, heeft Jade een eclectische muzikale smaak, van Mary J. Blige tot hedendaagse grootheden als J Hus en Burna Boy. Het grootste geschenk dat Jade heeft ervaren, is mensen gelukkig maken door haar passie voor muziek te delen.

Instagram

V I N C I B E N Z: 

Vinci Benz, geboren als Kabba-Modou Cham in Antwerpen, België, heeft ondanks een jeugd getekend door geweld en drugs professioneel succes bereikt in het voetbal. Echter, de invloeden van zijn verleden bleven hangen en leidden tot het beëindigen van zijn professionele carrière als profvoetballer. Na zijn tijd in de gevangenis verlegt Vinci zijn focus naar muziek, waar hij zijn levensverhaal ongefilterd deelt, van rijkdom naar armoede en weer terug, zonder terughoudendheid.

Instagram

Met de steun van

Stad Antwerpen, Arenberg